Hållbart mode | Fri frakt | Leverans inom 2-5 dagar
 Swedish |  English 
Hållbart mode | Fri frakt | Leverans inom 2-5 dagar
 Swedish |  English 
Varukorg 0

BÄSTA HÅLLBARA BLOGGAR & PODCASTS

Denna är vecka är det Fashion Revolution Week, ett initiativ skapat av organisationen Fashion Revolution för att uppmärksamma (och aldrig glömma!) kollapsen av klädfabriken Rana Plaza 2013, där 1138 personer dog och ytterligare tusentals skadades.
Fashion Revolution vill uppmana till att denna vecka ifrågasätta de företag man handlar från genom att fråga #whomademyclothes.
Vad gör vi? Vi listar våra bästa bloggar & podcasts inom hållbarhet. Vi tror att ju roligare det är att ta in information om hållbart mode och miljö, desto troligare är det att man själv tar ställning i frågan och gör hållbara val.

Våra 10 bästa hållbara bloggar & podcast (utan inbördes ordning)


 1. Johanna N (svenska) 
  Johanna Nilsson driver bloggen slowfashion.nu och har blivit en stark opinionsbildare inom hållbart mode. I bloggen tipsar hon om hur du skapar en mer hållbar garderob och ger massa (!) värdefull input i ämnen som rör hållbarhet. Johanna driver även det hållbara smyckesmärket JohannaN, spana in det här.
 1. Justine Cept Calm and Went Vegan
  Justine Siegler är en regelrätt mode- och lifestyleblogg (obs! på tyska, krävs Google Translate – men värt det) där Justine postar hållbara outfits, modeinspiration, vegansk mat och tips för att leva hållbart. Hon har en uppdaterad och avslappnad stil med mycket skandi-inspirerade inslag.
Bild: Justine Kept Calm and Went Vegan.
 1. Conscious Chatter – Podcast
  I podcasten Conscious Chatter intervjuar modeaktivisten Kestrel olika personer om hållbart mode. Hon har bland annat pratat med Swedish Stockings grundare om hållbara strumpbyxor, Safia Minney som är grundare av People Tree samt massvis (ca 100 avsnitt!) av andra changemakers.
 1. Kim Goes Eko
  Kim Gerlach är en malmöit från Tyskland som skriver om hållbarhet och entreprenörskap. Kim kan vad hon pratar om och hon är fantastisk på att få ner det i skrift. Läs hennes inspirerande artiklar online och följ hennes grymma instagram @kimgoeseko!
 1. Sustainable Fashionistas – Podcast (svenska)
  Sustainable Fashionistas hostas av Clara Karpfors (The Vashion Blogg) och Amina Paracha (Sustainable Luxury). I ett härligt samtal bryter de ner hållbart mode i microavsnitt som ”hållbara smycken”, ”hållbara träningskläder”, ”hållbar hudvård” och hur man skapar en vårkapsel. In och lyssna! Finns där poddar finns.
 1. Emmi Snicker (svenska)
  Emmi Snicker bloggar om hållbar skönhet och hållbart mode. Hennes stil är skandi-chic och med hennes härliga aura (och tokfina bilder) postar hon värdefulla tips om varumärken och produkter. Följ henne även på instagram: @emmisnicker
Bild: Emmi Snicker
 1. Livia Van Heerde
  Tyska Livia Van Heerde bloggar om hållbart mode och grön livsstil. Regelrätt modeblogg med outfitbilder, varumärkestips samt massa tips på hur man lever grönare.
 1. Spirit of 608 – Podcast
  Lorraine Sanders är host av Spirit of 608 som har fyra grundpelare: Fashion, Entrepreneurship, Sustainability & Tech. I podden lyfter hon frågor som hur man lyckas som hållbar entreprenör, hur man jobbar med etiska influencers, stresshantering och varumärkesstrategier. Finns där poddar finns.
 1. EcoCult
  EcoCult är en hållbar blogg som drivs av Alden Wicker. Alden är en amerikansk journalist med intresse i hållbart mode, hon skriver med en humoristisk underton och kommer med tonvis av bra artiklar på ämnet hållbarhet. Just nu reser hon runt jorden med sin man!
 1. Stil i P1, avsnitt: ”Kvalitet, vad är det? – har snabbmodet fördärvat vår känsla för kläders kvalitet?” (svenska)
  I detta avsnitt av Stil i P1 tar programledaren upp ämnet om materialet i våra kläder. Vad är våra kläder gjorda av och vad spelar det för roll? Jättebra avsnitt att lyssna på om man vill få lite bättre koll på materialets roll i snabbmodet.
 
 Vilka är era bästa hållbara bloggar och podcasts? Kommentera gärna!
 


Äldre inlägg Nyare inlägg


Kommentera