Hållbart mode | Fri frakt | Leverans inom 2-5 dagar
 Swedish |  English 
Hållbart mode | Fri frakt | Leverans inom 2-5 dagar
 Swedish |  English 
Varukorg 0

Är hållbart mode en trend eller en del av den nya livsstilen?

Det var inte alls länge sedan hållbart mode associerades med fotriktiga promenadskor och funktionskläder i slitstarka material, men idag har det kommit att bli så mycket mer. Fler och fler kända profiler berättar om hur de väljer bort den snabba konsumtionen till förmån för vintage och etiskt producerade plagg, faktum är att det idag är enklare än någonsin att klä sig trendigt, edgy, chict och tidlöst i schyssta kläder.

Klimatet är skadat och larmrapporterna om oegentligheterna på fabrikerna är fortfarande vanliga. Att välja hållbart mode innebär att skapa beteendeförändringar som leder till att man väljer plagg med längre livscykel, som klarar modevärldens snabba svängningar – utan att kompromissa med design. Idag slänger vi svenskar ca 8 kg textilier (per person!) varje år. Därför vill vi göra det enkelt och tillgängligt att välja schysst mode.

Vi har satt ihop några tips på hur du kan tänka för att göra hållbara val:

5 tips för hållbara klädval

  1. Välj plagg i klassiska snitt och färger du trivs i – sådant du kommer att vilja använda i många år framåt.
  1. Var noga med dina materialval. Köp gärna ekologiskt och titta gärna efter certifieringar som t.ex. GOTS, OEKO-TEX, Eco-Label och Fairtrade. Bra material att titta efter är lyocell/Tencel, linne, hampa, ekologisk bomull och återvunnet material.
  1. Köp aldrig kläder bara för att de är billiga! Visst lockas vi av reor och rabattkuponger, men ett plagg som valts enbart utifrån prislapp kommer troligen inte bli använt eller särskilt älskat.
  1. Ta hand om dina kläder! Välj ett tvättmedel som är skonsamt mot tyget och mot miljön. Vädra hellre ett plagg istället för att tvätta det för ofta.
  1. Köp färre kläder! Jo, du läste rätt. Köp hellre få, kvalitativa plagg som du verkligen älskar och skapa en relation till dem. Ett älskat plagg i bra kvalitet håller en livstid och de kommer att kännas som en förlängning av dig själv.

Tänk på att du kan förnya en outfit genom att kombinera plaggen olika. Testa med olika accessoarer, kör lager-på-lager i oväntade kombinationer och våga testa nya färgpaletter. Kom ihåg att lite kreativitet skapar stor förändring!

Vi är övertygade om att hållbart mode är en del av den nya livsstilen och ser fram emot att vara i fronten när det kommer till hållbar skandinavisk stilsäkerhet. Spana in vårt sortiment här.Nyare inlägg


Kommentera