Hållbart mode | Fri frakt | Leverans inom 2-5 dagar
 Swedish |  English 
Hållbart mode | Fri frakt | Leverans inom 2-5 dagar
 Swedish |  English 
Varukorg 0

Om oss

Replik är en plats för skandi-minimalistiskt mode som inte vill ställa etik och design i motsats till varandra. Alla varumärken och produkter är noggrant utvalda utifrån kriterierna för slow fashion (som du hittar här) där du som kund alltid ska känna dig trygg i både valet om etik men också om stil. Vi har alltid hållbarhet och kvalitet i fokus och har som vision att vara ert svar på den konventionella modeindustrin.

Replik startades av Johanna Nilsson år 2014 som både fysisk butik i Stockholm samt verksamhet på webben. År 2017 stängdes butiken i Stockholm och Afrodite Mauricci blev ny ägare och ansvarig för utvecklingen av Replik på webben. Afrodite Mauricci har formats genom mode- och konstvärlden och med sitt särskilda intresse för hållbarhetsfrågor inom modeindustrin kändes det självklart när hon fick chansen att bli den som drev vidare Replik.

För att Replik ska agera ur ett hållbart perspektiv har vi valt att hålla nere antalet reor och väljer därför hellre produkter med längre livslängd och tidlös silhuett & design som kan gå över säsonger. Vi väljer alltid miljövänliga alternativ vid all vår materialanvändning.

 

”Jag tog ett andetag som drog sig in och snuddade ända nere vid tårna innan det högt pustades ut över den öppna garderoben. En suck av skam och av ledsamhet. Ännu ett djupt andetag tömdes ut över de slarvigt vikta tröjor, skjortor och byxor som trängdes därinne. Men det var även en suck av beslutsamhet. Jag ville inte längre elda på modeindustrins toksnabba produktion - jag skulle istället aktivt jobba för att sakta ner den, för att förbättra villkoren för människorna som arbetar i den och för miljön som tar smällen av den. Modeindustrin är ett genant system som ger en dålig eftersmak till en annars så stark frihetssymbol som mode. Så den drivande frågeställningen för mig blev – och är: tänk om den frihetssymbolen skulle få representera hela modesystemet?” – Afrodite Mauricci